Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. Kapitola

10. 9. 2013

Zdravím Magie vůle, můžeme si promluvit?

Samozřejmě, co tě tentokrát zajímá?

Abych pravdu řekl, tak nejvíce mě zaujala ta kniha, pořád mám pocit, že to písmo znám, a přece jsem ho nikdy neviděl.

Ano, to lze lehce vysvětlit.

A vysvětlíš mi to?

Vysvětlím. Pozorně poslouchej. Ta kniha je stará, hodně stará. To písmo ti je povědomé, protože je psaná v Dračím jazyce.

Ta kniha je z období Draků a Elfů?

Ano, přesný název této knihy je Zápisky Dračího národa. Povědomá se ti zdála, protože ten jazyk obsahuje částečně hadí řeč, kterou ovládáš.

To znaméná, že ji budu schopný někdy přeložit?

Ano, když tě naučím přesně jejich jazyk.

A naučíš mě ho, prosím?

A co by si chtěl učit dřív?

Vždyť mě zatím nic neučíš, nebo snad jo?

To víš, že tě učím, ale dobře toto písmo tě můžu učit jen tu. Tak pozorně poslouchej.

Harry poslouchal výklad a zabral se tak, že vůbec neregistroval čas, dokud Magie vůle nepřerušila výklad.

Tak to je pro tentokrát všechno. Máš nějaké otázky, mimo výuku?

Tak mě napadá, jestli tohle jsou Zápisky Dračího národa, tak potom musí existovat i Zápisky Elfího národa.

Ano existují, ale ty náleží tvé sestře.

A nemůžeme je mít společně?

Můžete, ale tak jak tobě se zdá povědomí tento jazyk, tak tvá sestra bude poznávat jazyk druhé knihy. A tobě nebude říkat nic.

Jak je to možné?

Ty ovládáš hadí jazyk, tvá sestra ne. Dračí kniha je psaná částečně v hadím jazyce co z toho můžeš usoudit?

Že Elfí kniha, je částečně psána jiným jazykem, který já neovládám, ale má sestra ano.

Přesně tak.

Co je to za jazyk?

To nepotřebuješ znát. Na to tvá sestra musí přijít sama.

Ještě máme chvilku času, tak se tě zeptám, přišel si na to, jak Elfové a Draci využívali Magii vůli při kouzlení?

Jediné co mě napadá je, že se ponořili do svého nitra a radili se s ní. Ale zdá se mi to časově náročné.

A přesto máš pravdu. Oni totiž dokázali do svého nitra proniknout takřka okamžitě, někteří s ní byli natolik v souladu, že už nemuseli ani navštěvovat své nitro. Přitom s magií vůle mohli rozmlouvat, a přesto vnímat okolí. Takový soulad byl opravdu vzácností i v jejich době a patřili mezi ně nejvyšší mágové obou ras.

Neuvěřitelné, jak se to můžu naučit?

Zklidnit mysl a trénovat, to je jediná cesta k tomu. Už se budeme muset rozloučit, blíží se jedenáctá hodina dopolední, tak ať vstaneš aspoň na oběd.

Ještě jednou děkuji za rady.

Nemáš vůbec zač. Někdy zase přijď.

 

Harry opustil své nitro a opravdu už bylo něco málo po jedenácté. Vstal tedy a šel za Ginny.

Den mu utekl rychle a nastala doba schůze.

Přišel mezi prvními. Voldemort seděl na svém trůnu a po jeho pravici byl další. Pokynul Harrymu, aby si na něj sedl. Harry pokynul Ginny, aby si stoupla k němu. Takto sledovali jak přichází ostatní smrtijedi a obsazují místa u stěn. Harryho skupina byla pohromadě. Když se takto sešli všichni, Voldemort se ujal slova.

"Vítám vás na velké schůzy. Nejdřív si vyřídí své záležitosti Harry. Pak se toho ujmu já. Harry máš slovo."

Harry si tedy stoupl a začal.

"Nejdřive přijmu nové členy, Creba a Goyla, předstupte!" Počkal až před něj předstoupí.

"Doufám, že budete plnit mé přání. Pamatujte, poslušnost odměňuji, zradu trestám. Nastavte paže!" pak už jen seslal dvakrát kouzlo a na jejich pažích se objevilo znamení.

"Teď předstup ty, Eleonor!"

Eleonor tak učinila.

"Plnila si mé pokyny minulý rok správně. Tento rok v tom budeš pokračovat, jediný rozdíl v tom bude, že ostatní vědí, na čí straně ve skutečnosti stojíš. Znamení zatím nedostaneš. Dostaneš, až přijde čas, speciální, které bude hodno mé ženy. Můžeš si jít sednout! Úkoly pro vás ostatní rozdělím na našem prvním setkání, které se bude konat první sobotu v novém školním roce na našem místě." Pak se zase posadil.

To byl signál pro Pána zla.

"Mám toho hodně na srdci, a proto jsem dlouho přemýšlel čím začnu. Nakonec jsem se rozhodl vyslechnout hlášení. Kdo začne?" Rozhlédl se po smrtijedech. "Severusi ujmi se toho."

Severus udělal krok dopředu a začal podávat hlášení.

"V Řecku se odmítli přidat, chtějí zůstat neutrální. Brumbál nakonec na místo profesora obrany poti černé magii sehnal Zlatoslava Lockharta. O něm toho moc nevím, ale připadá mi spíše jako podvodník, ale nevím to určitě. Jinak přes prázdniny zostřil hlídky a uvažuje, že přes školní rok, budou někteří v Bradavicích. Jiné zprávy o něm nemám."

"V pořádku, další, Dolohove!"

Severus se zařadil zpátky na své místo a předstoupil Dolohov a začal podávat hlášení, tak to pokračoval, dokud se nevystřídali všichni. Pak se ujal slova opět Voldemort.

"Tak další věc na programu je... Luciusi, Severusi předstup!"

Lucius i Severus uposlechl.

"Vy dva jste u mě už dlouho. Oba máte vysoké postavení a dá se říci, že i určité privilegie. Jistě jste si všimli, že během prázdnin sem pořádal menší útoky. Cílem bylo ovšem jen jedno jediné. Odhalit zrádce." S tím svoji pozornost už plně věnoval Luciusovi. "Nechci nic slyšet. Crucio!" Lucius se okamžitě začal svijet pod přívalem bolesti a dával to i hlasitě najevo. Voldemort to držel dvě minuty, pak si přivolal jeho hůlku. Pak pokračoval v proslovu.

"Severusi, jdi na své místo. Dlouho jsem přemýšlel, jak Luciuse potrestat a nakonec jsem se rozhodl, Draco předstup!" Draco už chtěl vyrazit, když ho posunkem zastavil Harry.

"Dovolím si nesouhlasit Mistře. To by byl i trest pro Draca, a ten za otce nemůže. Dohodli jsme se, že si nebudeme vměšovat navzájem do skupin. Tak si Luciuse potrestej jinak."

"Máš pravdu Harry. Tímto bych i potrestal Draca, ale dej si na něj pozor, aby jablko nepadlo daleko od stromu. Bello, Dolohove, předstupte."

Počkal až se tak stane a pokračoval.

"Zajděte pro věci třetího stupně, které používáme na zajatce." Oba se poklonili a odešli.

Za chvíli byli zpátky. Se zpoustou mučících zařízení. Než Pán zla dal povel k započetí potrestání Luciuse, slova se ujal Harry.

"Mistře, myslím si, že moje skupina ještě není v takovém stavu, aby toto shlédla bez následků. Přece jen si myslím, že tohle je spíše pro starší."

"Dobře Harry, kdo chce ať tu zůstane. Jinak svoji skupinu můžeš rozpustit."

Harry tedy dal potřebné příkazy, jen Draco tu měl zůstat. Když se ostatní bavili, naklonil se k Ginny a pošeptal jí: "Ty jdi taky, tohle nebude pro tebe." Takže nakonec tam zůstal Draco, Harry, Creb a Goyle. Harry si zkontroloval svoji nitrobranu a nechal na povrchu jen sympatie a nadšení.

Mučení začalo, celou dobu nebylo slyšet nic jiného než řev Malfoye. Za půl hodiny odpadli Creb i Goyle. Když se Harry podíval na Draca, viděl jak je bílý. On sám měl taky problémy nechat své emoce v klidu. Mučení trvalo další hodinu a půl, než skončili. Ke konci odpadl i Draco, po té co se vyzvracel. A nebyl jediný, spousta Smrtijedů to nevydržela.

Voldemot dal pokyn, aby ho odtáhli. Počkal až se vrátí. Mezitím se smrtijedi trochu uklidnili. Harry se zatím držel. Draca, Creba a ani Goyla si nevšímal. Voldemort se rozhlédl, když viděl, že Smritjedi ho vnímají, tak pokračoval.

"Teď příkazy, já půjdu ještě s pár lidmi do ciziny sehnat spojence a rozšířit vliv. Vy budete pokračovat v příkazech, které máte a nebudete na sebe upozorňovat. Rozpouštím poradu."

Harry se rozhléd, poklonil se Pánovi zla a odešel k sobě. Jakmile si byl jistý, že už ho nikdo neuvidí. Zrychlil. Vyběhl schody k bytu vtrhnul dovnitř a mířil rovnou na záchod. Tam strávil půl hodiny, než se dal aspoň trochu dohromady. Pak si přivolal myslánku a celou dnešní akci si tam uložil.

Nevšímal si Ginny, která, když viděla, jak proběhl, šla za ním. Mluvila na něj, ale nevnímal ji. Zaregistroval ji, až když uložil Myslánku zase na místo.

"Co si říkala Ginny?"

"Ptala jsem se tě, jestli jsi v pořádku?"

"Je mi lépe. Jdu spát omluv mě." Ginny jen přikývla a šla si taky lehnout.

Z pohledu Severuse.

Schůze skončila a Severus zamířil rovnou k řediteli.

"Měl jste pravdu, nepodezříval mě. I když mně varoval."

"Na koho to padlo?"

"Na Luciuse Malfoye."

"Přežil?"

"Po fyzické stránce ano, je momentálně v žaláři, ale jak utrpěla jeho psychika, to nedokážu odhadnout. Dvě hodiny ho mučil."

"Jak to nesla omladina?"

"Harry je poslal domu, dovolil tam zůstat jen těm, kteří to chtěli vidět, jen Draca tam donutil zůstat."

"Jak na to reagovali?"

"Creb s Goylem odpadli po půl hodině. Dracovi se udělalo nevolno po více jak po hodině a pak taky odpadl. Harry to sledoval celé s klidným obličejem, jako by se podával oběd. Sledoval to jako všední věc. Ostatní už byli pryč."

"Něco zajímavého?"

"Ano, jsou dvě věci. El nedostala znamení, protože není hodna takového obyčejného, co mají ostatní. Jako budoucí Harryho žena musí mít prý unikátní."

"To je snad dobře, ne?"

"Jsem rád, že nemá znamení, ale když si vzpomenu na důvod, tak bych ho nejradši zabil."

"A ta druhá věc?"

"Harry mě tam uklidnil. Když chtěl Pán zla prozradit jméno špeha předvolal mě i Luciuse. Přiznám se, že jsem málem ztratil svoji tvář, kdyby se neozval Harry pomoci nitrozpytu."

"Co ti řekl?"

"Klidně tam jdi, neví, že jsi špeh."

"To vypadá, že Harry už věděl, kdo to je."

"Vypadá to, že se mu Voldemort svěřil, ale nevím, proč mě uklidňoval."

"Třeba má s tebou své plány."

"Už jsme se přece shodli, že Harry sleduje vlastní cíle a ne Voldemortovi."

"To máš pravdu, co bude s Dracem?"

"Zůstane u matky. Teď se jdi vyspat a odpočinout si, zítra přijedou studenti."

"Máte pravdu. Jo ještě jedna věc. Voldemort se chystá do ciziny. Smrtijedům přikázal být v klidu. Dobrou noc."

"Dobrou Severusi."

Severus odešel za El. Zkontroloval ji a když viděl, že spokojeně oddechuje, tak šel spát taky.